Ik stel me graag aan je voor

“Ik blijf onder de indruk van waar mensen toe in staat zijn als zij zich uiteindelijk verbinden met het voor hun wezenlijke. Door zich meer bewust te worden én door te durven aankijken wat aandacht vraagt. Mensen op dit pad coachen en faciliteren vormt mijn specialisme”.

Is je interesse gewekt? Ik vertel je graag meer. Kop koffie doen?

Authenticiteit

Ik ben Liliane Hommers, een bevlogen Performance, Agile & Systemisch Coach én ondernemer.

Omdat ik werk vanuit de overtuiging dat je meester kunt zijn over je mindset en daarmee op een betekenisvolle manier geluk, succes en zingeving binnen handbereik kunt brengen, hoor ik vaak: ja, ja…

Jazeker. Uit eigen ervaring, persoonlijk en zakelijk, weet ik dat het een groot verschil maakt voor jezelf als je je waarden, ambities en dromen samenbrengt in focus en in je gehele manier van in het leven staan. Het is zo voelbaar krachtig wanneer je meer in lijn met jezelf bent in alles wat je doet, denkt en voelt. En het fijne is, je kunt het je eigen maken. De kracht van mindset en hoeveel invloed je daar mee kunt uitoefenen op je eigen leven heb ik zelf in ruime mate ervaren.

Van de ene op de andere dag werd ik geconfronteerd met neurologische klachten, begin 2015. Precies op het moment dat ik volop in mijn kracht stond, aan het roer van mijn eigen onderneming in een super inspirerende opdracht. Naast de enorme schok die dat teweeg bracht, werd het ook een heftige confrontatie met mijzelf. Ik werd plotsklaps fysiek zeer beperkt en mijn wereld werd ineens enorm veel kleiner. Geloof me, ik ben diep gegaan. Zo was ik veel langer dan me lief was, niet meer in staat om nog te functioneren. Zeker niet op de manier die ik gewend was.

Er kwam geen diagnose en nog heb ik soms te dealen met ‘restverschijnselen’, voornamelijk visueel. Ja, ironisch haast, voor iemand zoals ik, wiens vak en specialisatie het is om ‘met andere ogen’ te kijken. Kijken naar vraagstukken van mensen en organisaties. Maar het gaf me ook toegang tot een andere laag. Deze ervaring liet me maximaal ‘de taal’ van mijn lichaam verstaan, de kracht van gedachten ontdekken en leerde me maximaal meebewegen met wat er is, binnen de kaders van dat wat er kan. Over veerkracht gesproken.

Inspiratie

Ik leerde, ver voorbij mijn comfortzone, uiteindelijk alles los te laten en veel meer bij de dag te leven. Plaatste iedere dag een nieuwe stip op mijn horizon en hoe vaak ik deze ook zag vervagen, ik plaatste gewoon weer een nieuwe. Geen idee van wat vandaag of morgen me zou brengen, toch werd het plaatsen van iedere keer die stip mijn houvast. Antwoorden vond ik niet, maar het allerbelangrijkste vond ik wel; mijzelf.

Ik leerde voor het eerst in mijn leven maximaal vertrouwen op wat ik niet kon verklaren maar wel heel sterk voelde. Ik reisde op mijn eigen tempo van hoofd naar hart. Ik ontwikkelde gaandeweg een effectieve aanpak, waarmee ik mezelf bracht tot daar waar ik nu sta. Midden in het leven en weer fijn aan het werk als bevlogen Coach. Het mooie is dat ik juist, meer dan ooit, anderen begeleid bij het verwerken van ingrijpende veranderingen en het realiseren van een doorbraak. In zichzelf, in werk, eigen bedrijf of leven. En weet je, de uitwerking is sterker dan ooit.

Dit fantastische werk is naast heel betekenisvol ook rijk aan plezier én inspiratie. En ik heb ervaren hoe krachtig het voor je werkt om veel in de natuur te zijn. Zo ben ik verknocht aan de rivieren met haar uiterwaarden en buitenpolders en natuurlijk aan de zee. Je vindt me dan ook regelmatig op de waddeneilanden voor vakantie, uitwaaien, mountainbiken (wat ik gelukkig ook weer kan!) en om lekker op te laden.

Loopbaan

Mijn loopbaan is een bijzondere. Tijdens mijn werk in de ICT, ruim 15 jaar, werd al vroeg de kiem gelegd voor mijn werk als coach. In 2009 kreeg ik de kans om naast afdelingsmanager ook als Organisatiecoach aan de slag te gaan. Vanuit die rol begeleidde ik professionals met een ontwikkel-, leer- of coachvraag. Ik schoolde me aanvullend in de jaren daarop volgend en werd meer en meer gegrepen door het prachtige coachvak.

Sinds 2012 leg ik mij volledig toe op het coachen van leiders, teams en organisaties en combineer dat met systemisch werk en het begeleiden van opstellingen. Dat doe ik sindsdien vanuit mijn eigen onderneming: Brainsight.

Voor een indruk van mijn opleidingen en specialisaties, vind je op LinkedIn mijn profiel met alle actuele informatie, neem er gerust een kijkje of stuur me een connectie verzoek.

Paarden

Paarden spelen een belangrijke rol in mijn persoonlijke en werkzame leven. Wanneer passend, zet ik paarden in bij coachingsessies en -programma’s. Dat kan op mijn locatie met mijn eigen paarden zijn of met andere paarden op externe locaties in het land. Het werken met deze sensitieve dieren zorgt altijd voor prachtige, krachtige reflecties en magische momenten. Het blijft een voorrecht om deze bijzondere vorm van coaching in te zetten en ook andere mensen deze ervaring mee te kunnen geven.

Los daarvan biedt het zijn en werken met paarden ook een fijn tegenwicht aan de hectiek van alledag. Om te ontladen en te ontspannen. Je vindt me dan ook vaak op onze eigen stal net buiten het dorp. Een heel bijzondere plek waar mijn twee Ierse paarden ‘wonen’. Het is bovendien in alle seizoenen een fijne coach- en retraite plek.

Brainsight

Mijn persoonlijke journey gaat over anders kijken, de boodschap van je lijf leren verstaan én de kracht van het brein:

Via je visuele waarneming, je visuele centrum, reiken de informatiestromen van en naar je brein en de uitwerking daarvan zoveel verder dan je kunt vermoeden. Hoe ver dat doorwerkt in de aansturing van je gehele fysiek, je zenuwstelsel en je bewegingsapparaat, dat ervaar je eigenlijk pas als het niet meer functioneert zoals het hoort. Dat gebeurde mij en het blies me compleet omver.  

Vanuit deze ingrijpende ervaring besloot ik om mijn onderneming, vanuit een geheel andere invalshoek opnieuw in de wereld te zetten. Met aangescherpte diensten én onder een heel nieuwe naam: Brainsight. 

Brein en zien…de woorddelen brain en sight geven een overlappend woord: insight. Inzicht. Precies dát heeft het mij gebracht. Na jaren zoeken en met veel vallen en weer opstaan. Het heeft me maximaal geleerd hoe je meester kunt zijn én worden over je eigen mindset. Hoe je de kracht, die je door écht te luisteren naar je lijf, kunt vrijmaken en waarachtig vóór je kunt laten werken.

Hoe je snel naar de kern kunt bewegen vanuit een open houding en door te leren vertrouwen op je intuïtie. Door op onderzoek te gaan, naar dat wat veelal onzichtbaar en onbesproken blijft, naar daar waar de essentie woont in mensen en organisaties. Van waaruit zij wél wezenlijk verschil kunnen maken, voor zichzelf en anderen. Dat is verworden tot mijn specialisme.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!