Voorwaarts leven en ondernemen

Voorwaarts leven, een ondernemende onderneming

Je stapt bij me binnen, vraagt en vertelt. Waarom wil het toch niet lukken, met het vormgeven van je eigen praktijk, je eigen business? Je wilt zo graag, je weet dat dit jouw pad is. En toch loop je steeds vast of zijn er onverwachte hobbels te nemen. Afleidingen die je niet brengen waar je wilt zijn, maar waar je eerst nog moet komen.

Diploma’s en certificeringen op zak, alle randvoorwaardelijkheden gereed om van je praktijk een bloeiende en succesvolle onderneming te maken.

Als we aan de hand van je ingebrachte vraag op onderzoek gaan, lijkt alles in gereedheid, goed overdacht, zorgvuldig voorbereid en praktisch in stelling gebracht. Een checklist afgevinkt, alle stappen vanuit het hoofd genomen en toch….het wil maar niet.

De energie die voor het ondernemen nodig is, wat niet vanuit onze hoofden komt, gaat blijkbaar ergens anders naar toe. Wanneer we op onderzoek gaan, een systeemscan doen, dan komt er iets anders binnen het blikveld. Iets wat aandacht vraagt, wat tot dan toe verborgen is gebleven en waar alle energie ongemerkt naar toe stroomt.

Allerlei praktische afleidingen staan bij je in de rij, het is er druk. Een website die eerst af moet, foto’s die er echt moeten zijn voordat…, een cursus emailmarketing en je social media volledig op orde.

Kritische stemmen in je hoofd die de regie willen overnemen en je overstelpen met vragen; kan ik dit wel? Heb ik echt de juiste richting gekozen? Kan ik hiermee echt inkomen genereren? Krijg ik wel klanten? En meer van dat.

Ik neem je mee naar het hier en nu. Ik stel je één vraag: Wat is de oorsprong van jouw ondernemerschap, jouw eigen praktijk? Boem…die vraag komt binnen.

Van hieruit vertrekken we, gaan we samen op onderzoek. We stellen elementen op voor jezelf en je ondernemerschap. Het ontvouwt zich verder, in kleine stappen, in de ruimte. Woorden en waarnemingen vullen de ruimte, je slaat het gade. Met open mond kijk je toe. Dat heb ik gisteren zelf, in precies die woorden die ik hier nu hoor, zo gezegd. Alles klopt, het is waar wat zich hier toont, zeg je zacht.

Gaandeweg kijken we naar meer elementen in de ruimte, toont zich ook de structuur van een gezin, het gezin waarin jij zelf bent opgegroeid. De dynamiek is treffend, zo was het echt….spreek je uit. En omdat ook je toekomst er een plaats in heeft gekregen, wordt duidelijk dat alles op het verleden is gericht. Dat er daar iets om aandacht vraagt. Het omkijken naar toen (en niet naar nu of daar voorbij) voelt zo bekend, zo vertrouwd.

Zo klein en sensitief als je als kind was, leerde je afgestemd te zijn op hoe je vader zich voelde. Zo was er ooit een kindje op komst, nog voordat jij er was. Het zou een jongen zijn geweest, vaders eerste kind en oudste zoon. Daarna kwamen er met jou als volgende, enkel nog meiden, allemaal dochters. Nooit meer een zoon.

En ergens bleef vader voor een deel verbonden, met zijn verlangen, met zijn niet levend geboren zoon. Het eerste eigen kind waar veel te vroeg afscheid van moest worden genomen. In die beweging sloot jij, hoe klein en jong je ook was, aan. Pappa, ik zie hoe verdrietig je bent en ik draag het wel samen met jou. Ik mis hem ook. Zo werd het tot een blijvend omkijken, naar wat ooit was.

Haast onmogelijk om de andere beweging te maken, vanuit je eigen plek, naar het leven wat vóór je ligt. Het leven, met alles wat daarbij hoort, dat voorwaarts geleefd wil worden vanuit jou vrije, volwassen en autonome ik. Jouw leven, hét begin van een ondernemende onderneming.

Met de interventies en de coaching die nog volgen, maken we een begin. Met respect voor ieders lot, van vader, moeder en wat zij daarin zelf te dragen hebben, zodat jij dat niet langer hoeft te doen.

We vinden openingen van waaruit jij deze beweging voorwaarts, nog zo volkomen nieuw en onbekend, vanuit jezelf, voor jezelf en voor de ondernemer in jou, leert maken.

—————————————–

Mocht je vragen hebben of voelen dat een systeemscan op maat, een workshop of coachsessie ook voor jou van meerwaarde kan zijn, neem dan contact met me op.

Liliane Hommers | Brainsight – a different point of you
Tel: 06-24701658