Include yourself

Including yourself

Hoe prachtig krachtig en aanvullend opstellingen zijn zowel in persoonlijk leven als in werk, kreeg ik vandaag weer terug van een executive. Kortgeleden met een eigen vraag op onderzoek gegaan in een opstelling, die ik begeleidde.

Het leren erkennen en insluiten van het ooit eens, puur vanuit overleven, buitengesloten kinddeel. De opstelling maakte het zo indrukwekkend helder. De uitwerking vertaalt zich inmiddels voorzichtig in het meer en nadrukkelijker kunnen innemen van de eigen plek.

Het bekrachtigen van de eigen autonomie als executive en het insluiten wat er nodig voelt vanuit die volwassen positie nu. Durven insluiten door meer stelling te nemen en zaken volledig tot de eigen verantwoordelijkheid te maken. Hoe krachtig.

Ja, zelfs voorbij het zich schuldig voelen. Ook dat hoort erbij, nu er minder sprake is van (te veel) versmelten met ‘de ander’.

Het erkennen begint bij zichzelf, als mens én als leider. Pas dan lukt het om ook anderen, binnen de organisatie volledig te kunnen zien, te horen én te erkennen.

Het voelt als een nieuwe stroming, consious leadership. Vol belofte voor de toekomst, voor zichzelf, de organisatie en voor de toekomst van zovelen die daar nu en ook straks werkzaam zijn.

Prachtig is het om met dit werk een impuls te zijn voor het persoonlijk en professioneel groeien van deze nieuwe generatie leiders. Tijd om de effectiviteit van jouw leiderschap eens tegen het licht te houden, vanuit een ander perspectief te bezien en te ervaren? Informeer naar de leiderschapmodules, sessies en workshops voor 2018.

Liliane Hommers | Brainsight – a different point of you
Tel: 06-24701658