Een kwestie van mindset

In het interessante boek ‘Mindset, de weg naar een succesvol leven’ van Carol Dweck, gaat er een wereld voor je open als het gaat om mindset en de invloed ervan op de verschillende gebieden in je werk en leven.

De term ‘mindset’ staat voor de manier waarop wij denken over onszelf en in het bijzonder over onze intelligentie en onze kwaliteiten. Hierbij is er een verschil tussen een statische mindset en een growth mindset. Geloof jij dat je persoonlijke eigenschappen en talenten vaststaan en dat je het het er maar mee moet doen? Of geloof jij dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen vanuit de steeds veranderende situaties en nieuwe uitdagingen in je werk en je leven?

Het is vaak ‘een kwestie van mindset’ en het goede nieuws is je kunt je mindset (leren) veranderen.

Bij het veranderen van je mindset speelt je interne monoloog, je oordelende gedachtenstroom, een belangrijke rol. Het is essentieel is om deze monoloog tot stilte te manen en te gaan reizen van je hoofd naar je hart. Kritisch denken plaats te laten maken voor een open houding die aanstuurt op voelen, ervaren en het jezelf verder ontwikkelen.

Als je mindset verandert, zijn de (belemmerende) overtuigingen natuurlijk niet ineens verdwenen. Het veranderen van je mindset bestaat niet uit even een ‘quick fix’. Het gaat om het wezenlijk veranderen van je denken. Mooie is wel dat je dat kunt leren en dat je met de kracht van mindset je geluk en succes daadwerkelijk binnen je handbereik kunt brengen.
Er eens doorpraten over jouw gewenste mindset? Neem dan vrijblijvend contact met me op.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *